Tatabánya

EU-S PÁLYÁZATOK

 

A KPVDSZ Művelődési Ház 1,05 millió forint vissza nem térítendő Európai Uniós támogatást nyert, amelynek mértéke 100 %. Ennek keretében valósítja meg a TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00394 számú „Hagyományteremtő, újszerű kezdeményezések Tatabánya – Újvárosban a lokálpatriotizmus erősítéséért – eszközigény” című projektet.
A pályázat elemei közé tartozik a raklapbútor szett, amely segítségével KPVDSZ Művészterasz névre keresztelt szabadtéri közösségi teret alakít ki az intézmény az eddig kihasználatlan teraszból.
2 db LED televízió fogja elősegíteni, hogy az érdeklődők és erre járók láthassák az intézmény programjait, tevékenységeit.
A projekt tervezett befejezése: 2021. december 31.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A KPVDSZ Művelődési Ház 3,6 millió forint vissza nem térítendő Európai Uniós támogatást nyert, melynek mértéke 100 %. Ennekkeretében valósítjuk mega TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00633 számú „Hagyományőrző, újszerű kezdeményezések Tatabánya – Újvárosban a lokálpatriotizmus erősítéséért” című projektet.
A pályázat hagyományőrző elemei közé tartozik a Szüreti Vigadalom, mely városrészi nagy összefogással megvalósuló program, ahol igyekszünk fenntartani a kohéziót.
A programon való részvétel ingyenes korosztálytól függetlenül. Ez a rendezvény 2019. szeptemberében és 2020. szeptemberében valósul meg a fent említett projekt keretében.
Hagyományőrző Téltemető Farsangi Vigadalmunk a farsang havának hagyományőrző kiemelt rendezvénye, melynek üzenete a társadalmi összefogás és a szórakoztatás.
Hagyományőrző Húsvéti Locsoló Bálunk célja a népi szokásaink és hagyományaink felelevenítése, mely nagy népszerűségnek örvend. Szenior KI-MIT-TUD-ok keretében a városban élő szenior korosztályt kívánjuk megszólítani.
A vetélkedő során megmutathatják tehetségüket és megmérettethetik magukat hasonló korú társaikkal. Két alkalommal tartjuk a projekt keretében.
Hagyományőrző Pünkösdi bálunk fő eleme a pünkösdi király és királyné megválasztása vetélkedő keretében. Szintén nagyon népszerű rendezvénynek minősül.
Az Újvárosi Juniálison számos színes program várja az érdeklődőket. Ilyen például a gyermekparadicsom, kézműves kuckó, jósda, táncbemutatók, lovagoltatás,
majd a nagyszabású utcabál. Kós Károly vetélkedőnk egyben megemlékezés is utcánk névadójáról. A sokszínű program több ponton találkozik az y és a z generációt
összefogó korosztályokkal. Innovatív elemeink közé tartozik a 8 előadásból álló előadás sorozat, melyeket a Városi Nyugdíjas Klubvezetők Klubjának
összejövetelein tartja szakképzett pszichológus. Tánc Világnapi program keretében emlékezünk meg Jean-Georges Noverre francia táncosról és balettművészről.
Színes programok várhatók, többek között táncbemutatók és táncpárbajok is. Az Újváros Kincsei vetélkedő újvárosi civil szervezetek oktatási és kulturális intézmények részére
szervezett tudás alapú vetélkedő. A projekt tervezett befejezése 2020. december 31.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------