Untitled Document

 

EU pályázatok - TOP-7-1.1-16-H-ESZA-2019-00633

Beszámoló
XX. század hírnökei, tanúi, bölcsei a XXI. században
Az időskor kérdései a XXI. században

 

Dátum: 2019/09/16
Helyszín: KPVDSZ Művelődési Ház – 2-es terem

 

Megtartotta első őszi ülését a KPVDSZ Művelődési Házban a városban működő nyugdíjas klubvezetők klubja. Állandó meghívottként az összejövetelen részt vett Bereznai Csaba alpolgármester is. Fontos témák kerültek megvitatásra pl.: az október 6-ai városi megemlékezésre való felkészülés és a november 20-ai szenior Művészeti Fesztivál előkészítése. 8 előadásból álló előadássorozat indult a klubvezetőknek, amelynek első témája a XX. század hírnökei, tanúi, bölcsei a XXI. században. Előadó: Lászlóné Szabó Hajnalka pszichológus volt.
A rendezvényt a TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00633 számú „Hagyományteremtő, újszerű kezdeményezések Tatabánya – Újvárosban a lokálpatriotizmus erősítéséért” című projekt keretében valósítottuk meg.

 

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Beszámoló
Szüreti vigadalom

Dátum: 2019/09/27
Helyszín: KPVDSZ Művelődési Ház és Kereskedelmi Iskola

Hagyományőrző szüreti vigadalomra hívtuk és vártuk péntek délután Tatabánya - Újváros lakóit. A program helyszínét az idei évben a Kereskedelmi Iskola és a KPVDSZ Művelődési Ház biztosította. A tágas aula zsúfolásig megtelt. A jó hangulatú szüreti bevonulás a két intézmény közötti összekötő folyosón zajlott. A színes szórakoztató műsorban közreműködtek a KPVDSZ Művelődési Ház csoportjai: KPVDSZ Szenior Táncklub, KPVDSZ Kék Madár Színkör, a Kereskedelmi Iskola tanulói, a Móra Ferenc és Thália Művészeti Iskola növendékei. Az intézmény meghívásának tett eleget a Bindi Bollywood Tánccsoport, akik műsorukkal szinte elvarázsolták a közönséget. A résztvevőket Bereznai Csaba a lakókörzet önkormányzati képviselője, a program fővédnöke köszöntötte. Köszöntőjében hangsúlyozta a közösségek fontosságát és összefogását Újvárosban, és elismeréssel szólt a KPVDSZ Művelődési Ház ezirányú tevékenységéről. A szüreti vigadalmat verssel, dallal Kisbíró és Kisbíróné kiáltotta ki, így kezdetét vette a zenés, táncos összejövetel. A jó hangulatról Carlo és János gondoskodtak. A mulatság késő estébe nyúlt. Köszönjük a városrészben működő intézmények, szervezetek és közösségek részvételét a programon.
A rendezvényt a TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00633 számú „Hagyományteremtő, újszerű kezdeményezések Tatabánya – Újvárosban a lokálpatriotizmus erősítéséért” című projekt keretében valósítottuk meg.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------